...

Akciós újság 2017 online, akciós katalógus, leértékelés és kedvezmények 2017

You are here

SZIN-belépőt nyerhetsz egy robotért cserébe


SZIN-belépőt nyerhetsz egy robotért cserébe. De nem akármilyen robotot kell építenie annak, aki ingyen szeretne bulizni a Szegedi Ifjúsági Napokon: hazánk legzöldebb fesztiváljára hulladékból kell robotfigurát kreálni a ReRobot Race elnevezésű akció keretei között. A legjobb robotokat a SZIN-en is bemutatják.

Március 1-tól  új értelmet kapnak a csonka körzők, alumínium tálcák és gyerekkori lendkerekes kisautók. A nagy tavaszi nagytakarítás és a lomtalanítások alkalmával sokan vannak, akik nem tudják, mihez kezdjenek a pakolás során felszínre bukkant száz éves bádog olvasólámpával és a pincében porosodó régi biciklicsengővel, de nincs szívük kidobni őket. Vannak, akik gyűjtötték a kiszuperált számológépekről a kis napelemeket, és nem tudják, mihez kezdjenek ezekkel. Nem a szeméthegy növekszik, ha ezeket kreatívan, viccesen újrahasznosítjuk: épüljön belőlük ReRobot – szól a SZIN felhívása.

Az előkészületeket, a robotokhoz szükséges elemek, alkatrészek összegyűjtését, bemutatását és a ReRobotot-építés folyamatának vicces, megdöbbentő és tanulságos pillanatait a fesztiválbelépőkért hajtó építőbrigádok a SZIN ReRobot Race blogon osztják meg egymással: ide kerülnek a készülő ReRobotok képei, az első robotlépések videós dokumentációi és a csapatok beszámolói. Az építés nem elszigetelt műhelyekben zajlik, a versenyzők egymás sikereiből meríthetnek erőt, együtt nevethetnek munka közben, és tanulhatnak is egymás hibáiból, miközben közösen szerkesztik ReRobot Race blogot a szervezőkkel.

A ReRobotok lehetnek felhúzhatók, napelemesek, távirányítósak, műholdvezéreltek, a lényeg, hogy újrafelhasznált anyagokból, kiszuperált kütyükből, háztartási hulladékokból készüljenek, és működőképesek legyenek. Egy csapat akár több ReRobotot is építhet. A SZIN ReRobot Race zsűrije a blogra érkező beszámolók alapján figyeli az alkotóelemek transzformálódását, június elején pedig dönt arról, hogy melyik az a 20 csapat, aki a Szegedi Ifjúsági Napokon mérheti össze ReRobotjai tudását.

A legjobbnak ítélt ReRobotokat a csapatok augusztus végén, a Tisza-parton eresztik majd össze. A gépek két kategóriában, gyorsasági és ügyességi pályán versenyeznek majd a SZIN Zöldplaccon. A legjobban teljesítő három-három ReRobot építői értékes nyereményeket kapnak. Hogy mik legyenek ezek, azt maguk az építőbrigádok segíthetnek eldönteni, a SZIN ReRobot Race blogon. (szegedcafe.hu)

A pályázat részletei a SZIN Facebook oldalán olvashatók.