...

Akciós újság 2017 online, akciós katalógus, leértékelés és kedvezmények 2017

You are here

Hol nyílik a harmadik magyarországi IKEA áruház?


Hol nyílik a harmadik magyarországi IKEA áruház? Magyarországon is elérkezett az idő a harmadik IKEA áruház építésének előkészítésére. Korábbi hírek szerint az Ikea magyarországi vezetése Budapest mellett Debrecenben és Miskolcon tájékozódik a harmadik áruház megépítésének lehetőségéről, de a megnyitásra nincs még időpont.

Szerbiában és Horvátországban 4+3 IKEA áruház nyílik

A svéd Ikea üzletlánc négy bevásárlóközpont megnyitását tervezi Szerbiában – jelentette be Dimitrije Ivanović, a szerbiai svéd nagykövetség kereskedelmi osztályának vezetője. A 'Tudással a beruházásig' elnevezésű összejövetelen elhangzott, hogy két bevásárlóközpontot nyitnának Belgrádban, egyet a 250 ezer lakosú Nisben és egyet a 190 ezres, a magyar határtól bő 100 kilométerre fekvő Újvidéken. Egy-egy központ kiépítése mintegy 200 millió euróba kerül, és az üzletlánc képes lesz 1500–2000 új munkást foglalkoztatni.

A Slobodna Dalmacija napilap beszámolója szerint 2012-ben Zágráb keleti felén nyitja meg első horvátországi áruházát az IKEA. A svéd lakberendezési áruház egy tervezett hatszintes bevásárlóközpontban szemelt ki magának 30 ezer négyzetmétert.

Igor Stefanac, a IKEA horvátországi szóvivője a lapnak azt is elmondta: várhatóan 250 embert foglalkoztatnak majd. Az első áruházzal pedig nem áll meg a fejlesztés, mert a tervek szerint Splitben és Fiuméban (Rijeka) terjeszkedik tovább a svéd lakberendezési cég.

Hol nyílik a harmadik magyarországi IKEA?

Az áruházlánc néhány hete úgy tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy jelen pillanatban is vizsgálják a lehetőségeket, több vidéki nagyváros és Budapest is szóba került az új magyarországi áruház lehetséges helyszíneként. Egy ilyen beruházást azonban hosszú és sokirányú tervezési-előkészítési munka, valamint franchise-rendszerben működő vállalatként a nemzetközi IKEA menedzsment jóváhagyása előz meg.

(penzcentrum.hu/magyarszo.com/nol.hu/trademagazin.hu)

Az IKEA aktuális ajánlataiért kattints ide: IKEA KATALÓGUS