...

Akciós újság 2017 online, akciós katalógus, leértékelés és kedvezmények 2017

You are here

Rekordnyereség a Rossmann Drogériahálózatnál


Rekordnyereség a Rossmann Drogériahálózatnál. Negyven éves fennállása óta először tavaly átlépte az ötmilliárd eurót a Magyarországon is érdekelt német Rossmann drogériahálózat forgalma. Az immár második legnagyobb német drogérialánc bevételei 10,5 százalékkal 5,12 milliárd euróra nőttek 2011-ben, a most ismertetett végleges adatok szerint.

A családi vállalkozás az idei évre további növekedést vár, 5,7 milliárd euróra. Adózott eredményéről adatokat a Rossmann nem tett közzé, csupán annyit közöltek, hogy ez meghaladta a 100 millió eurót. A kamatok és adó előtti eredmény 154 millió euró lett. A már januárban közzétett előzetes részletezés szerint tavaly Németországban az 1.612 Rossmann üzlet 10 százalékos forgalomemelkedéssel 3,81 milliárd eurót ért el.

A 919 külföldi - lengyelországi, csehországi, magyarországi, törökországi és albániai - érdekeltség 12 százalékos emelkedéssel 1,32 milliárd eurós forgalmat bonyolított 2011-ben. A cég hat európai országban összesen mintegy 33 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Rossmann a piacvezető Schlecker csődje nyomán igyekszik pozícióját tovább erősíteni, de nem törekszik piaci elsőségre. A dm után Németországban jelenleg a második. (MTI)

Rossmann Drogéria akciós újság