...

Akciós újság 2017 online, akciós katalógus, leértékelés és kedvezmények 2017

You are here

Új ellenfelet kap az IKEA: még praktikusabb bútorok jönnek?


Új ellenfelet kap az IKEA: még praktikusabb bútorok jönnek? Lapra szerelt kihajtható bútorral rukkolt ki egy brit áruház, amivel komoly versenytársa lehet a svéd Ikeának. Ezzel minden jel szerint komoly ellenfelet kapott az IKEA évtizedek óta bevált lapraszerelt bútortechnológiája.

Az IKEA az 1950-es évek óta árulja lapraszerelt termékeit. Az ilyen bútorok előnye, hogy rendkívül olcsón szállíthatók, emiatt áruk is folyamatosan alacsonyan tartható. Hátrányuk viszont, hogy a vevőnek kell otthon összeszerelnie -ez pedig sokak számára emberpróbáló feladat, különösen egy nagyobb, bonyolultabb bútor esetében.

A brit Marks and Spencer most olyan tölgyszekrénnyel állt elő, amely ugyancsak kellően lapos a könnyed szállításhoz, ám amelynek fő elemei - hát, alap, oldallapjai - egyszerűen kihajthatók, és 87 százalékkal kevesebb alkatrészből kell összerakni. Mindössze 14 csavarozást igényel a kétfiókos szekrény 6 része.

Ugyanilyen szekrény hagyományosan lapra szerelten 115 csavarral állítható össze.

A Marks and Spencer forradalmian új szekrénye valószínűleg komoly előnyre tehet szert azok körében, akik nem szeretnének órákat eltölteni a megvásárolt bútordarabok összeszerelésével.

Az IKEA aktuális ajánlataiért kattints ide: IKEA KATALÓGUS

Tags: